Отношението на инструктора е от изключителна важност при работа с деца.

Отношението на инструктора е от изключителна важност при работа с деца.

Издърпайте тялото напред, като използвате върховете на пръстите, ако е необходимо. Повдигнете десния крак и завъртете тялото, като същевременно огъвате коляното към лявата страна на котвата. Изпънете ръце над главата и протегнете към котвата и върнете торса обратно в изправено положение. Повторете от другата страна. 

Ако сте искали да носите по-лека минималистична обувка – и сте били заинтригувани от минималистичните чорапи, които издигат стила на бос крак на съвсем ново ниво – но не се интересувате от поставянето на ръкавици на краката си, новите обувки Flyknit на Nike може да са перфектно решение.

В същия ден Nike, Inc. обяви новата си технология Nike+, компанията обяви новата си технология за обувки за бягане, Nike Flyknit. Маратонките използват нова технология на “вариации на прежди и тъкани [които] са прецизно проектирани само там, където са необходими за лека, прилепваща форма и почти безшевна горна част”, се казва в официално изявление на Nike.

„Действа като втора кожа за крака“, каза Nike.

Тъй като е толкова прилепнала, обувката може да се адаптира към стъпалото по време на движение, като същевременно осигурява подкрепа.

И разбира се, леката маратонска обувка Nike Flyknit Racer ще поддържа маратонския бегач да се чувства лек през всичките 26,2 мили.

Обувка с размер 9 тежи общо 160 грама (5,6 унции), като горната част и езикът тежат само 34 грама (1,2 унции). Това е с цели 19 процента по-леко от Nike Zoom Streak 3, което носеха маратонците на първо, второ и трето място при мъжете на Световното първенство през 2011 г. Тази обувка определено трябва да помогне на олимпийския отбор през 2012 г.

За по-средните бегачи има обувката Nike Flyknit Trainer+, която ще се предлага през юли, съобщи Gizmodo.

Така че за тези от вас, които искат леки маратонки за бягане, които приличат повече на чорап – но не приличат на ръкавица – тази обувка може да ви помогне да се чувствате по-голи.

Ще опитате ли новата технология на Nike?

Диабет тип 1 е заболяване, което засяга способността на организма да използва захари, нишестета, мазнини и протеини. Тъй като тялото се нуждае от различни горива за енергия, това заболяване нарушава нормалния енергиен метаболизъм както в покой, така и по време на физически упражнения.

След храносмилането, хормон, наречен инсулин, се освобождава в кръвта от панкреаса. Сред основните роли на инсулина е способността му да позволява на въглехидратите (абсорбирани под формата на глюкоза) и протеините да влязат в мускулните клетки, където се съхраняват или използват за енергия. Хората с диабет тип 1 не са в състояние да произвеждат достатъчно – или дори изобщо – инсулин, за да позволят този процес да се случи. Следователно глюкозата не е в състояние да влезе в клетките и се натрупва в кръвта. Тъй като хората с диабет тип 1 имат недостатъчно производство на инсулин, ежедневните инсулинови инжекции са необходими, за да се поддържат нивата на глюкозата възможно най-близо до нормалното. По този начин хората с диабет тип 1 се считат за инсулинозависими.

За тези с диабет тип 1 е наложително да регулират нивата на кръвната си глюкоза (кръвна захар), за да помогнат за намаляване на усложненията, свързани с това заболяване. Ако нивата на глюкозата остават неконтролирани за продължителни периоди, хората с диабет тип 1 рискуват да развият сърдечни заболявания, бъбречна недостатъчност, слепота и нервна дисфункция. Ето защо хората с диабет тип 1 трябва винаги да внимават за количествата и видовете храни, които ядат, както и кога спортуват и какви видове физическа активност извършват.

Как помагат упражненията?

Тъй като упражненията използват глюкозата като гориво, това е ефективен начин за контрол на нивата на кръвната захар. Упражненията имат инсулиноподобен ефект върху глюкозата, като подобряват усвояването й в клетките и противодействат на повишените нива на кръвната захар, които често се появяват след хранене. С упражнения количеството инсулин, инжектиран за контролиране на кръвната глюкоза, може да бъде намалено при тези с диабет тип 1.

Също така, много ползи за здравето от физическата активност (например понижаване на кръвното налягане, управление на телесното тегло, подобряване на самоефективността и увереността и подобряване на липидите в кръвта) са част от терапията с упражнения.

Какво упражнение се препоръчва?

Под наблюдението на лекар, хората с диабет тип 1 трябва да тренират минимум три до четири пъти седмично с ниска до умерена интензивност, за около 20 до 60 минути. Повечето аеробни дейности се препоръчват за тези с диабет тип 1, освен ако не са ограничени поради медицински усложнения.

В допълнение към аеробните упражнения, за хората с диабет тип 1 е важно да се занимават с упражнения за гъвкавост и сила. Обучението за съпротива трябва да се извършва най-малко два дни в седмицата, с минимум един набор от 10 до 15 повторения на всяко упражнение с ниска до умерена интензивност.

Какви са предпазните мерки?

Хората с диабет тип 1 трябва да наблюдават глюкозата си преди и след тренировка, за да разберат как тя реагира на определени видове упражнения. Също така, упражненията с партньор и носенето на гривна за самоличност, показваща състоянието на човек, са много важни.

Тъй като хората с диабет тип 1 приемат инсулинови лекарства, упражненията могат да ги изложат на риск от ниски нива на глюкоза (наричани хипогликемия). Следователно, те също трябва да носят лека закуска с високо съдържание на въглехидрати, в случай че енергията е необходима незабавно.

И накрая, тези с диабет тип 1 трябва редовно да посещават лекарите си, за да сведат до минимум потенциала от диабетни усложнения. Ако има усложнения на окото, бъбреците или сърцето, важно е техните лекари да дадат ясни граници по отношение на интензивността на всяка физическа активност.

Допълнителни ресурси

Центрове за контрол на заболяванията на Американската диабетна асоциация Клиника Майо

Преглед на PDF

Много родители и учители по физическо възпитание традиционно се отклоняват от силови тренировки със своите деца или ученици. Въпреки това, има достатъчно изследвания, които предполагат, че силовият тренинг е подходящ и безопасен вариант за повечето младежи.

Коригиране на погрешните схващания

Съществуват редица често срещани митове за младежките силови тренировки, които продължават да предизвикват безпокойство сред родителите и възпитателите. Две от най-често срещаните погрешни схващания са, че силовите тренировки могат да забавят растежа на децата и че децата не трябва да вдигат тежести, докато не навършат 12 години. Просто няма доказателства в подкрепа на нито едно от тези твърдения. Всъщност всички големи фитнес и медицински организации в САЩ препоръчват силови тренировки за младежи, като се приема, че се спазват основните насоки и че е налице подходящо лидерство. А относно въпроса за възрастта, децата могат да започнат да тренират с тежести веднага щом са в състояние да приемат и следват указанията – обикновено около седем или осем години.

Ползите

Ползите от силовите тренировки за младежи са подобни на тези за възрастните, въпреки че значението на ранното начало не може да бъде преувеличено – най-важното предимство на всяка младежка фитнес програма е подобреното отношение към дейността през целия живот. Подобренията в мускулната форма, минералната плътност на костите, телесния състав, двигателните показатели и устойчивостта на наранявания трябва да бъдат убедително доказателство за всички родители, въпреки че децата вероятно ще се съсредоточат върху неща като подобрено спортно представяне и социалните аспекти на упражненията. Всъщност децата обикновено нямат способността да разбират дългосрочни концепции до 11-14-годишна възраст, така че абстрактните идеи като здрави кости и превенция на заболявания няма да направят малко, за да ги мотивират и всъщност могат да демотивират някои деца . Придържайте се към идеи като самоусъвършенстване и индивидуален успех и винаги се уверете, че всички се забавляват. Забавлението е мотиватор номер едно в почти всеки аспект от живота на детето.

Друг убедителен аргумент за програмите за силови тренировки за младежи е, че се наблюдават значителни подобрения в самочувствието, умствената дисциплина и социализацията на децата, които участват. Помислете за дните си в P.E. Какви игри играехте? Какви видове физически качества и умения най-често са били възнаграждавани с успех? Най-вероятно имате предвид отборни игри, които се отличават със скорост, ловкост, способност за скачане и цялостен атлетизъм. И тези неща трябва да бъдат възнаградени! Но крещящ пропуск в този списък е мускулната сила и често децата с наднормено тегло и затлъстяване са тези, които се отличават в тази област. Тренировката с тежести дава възможност да позволите на децата, които обикновено се борят с групови дейности, да се открояват от своите съученици и да се представят добре на индивидуална основа. Какъв страхотен начин да повишите самочувствието на децата, които най-много се нуждаят от това.

Как да накарате децата си да започнат

Важно е родителите и учителите да не налагат тренировъчни техники и философии на децата само защото те може да са работили за собствените си рутини. Слушайте много внимателно притесненията на децата и се отнасяйте към тях внимателно. Отношението на инструктора е от изключителна важност при работа с деца. Започнете бавно и се наклонете към подценяване, вместо да надценявате силата на младите трениращи. Не само, че е по-безопасно да го направите, но също така оставя много място за напредък — а осезаемият напредък е от съществено значение в ранните етапи на програмата за силови тренировки на младежите. Първоначалният фокус трябва да бъде върху развитието на добра форма и изучаването на основите на силови тренировки.

Запознайте децата с различни упражнения и видове съпротива. Повечето деца обичат да научават нови неща, така че работата с медицински топки и резистентни тръби в допълнение към по-традиционните свободни тежести и машини е страхотна идея – и много по-достъпна. Просто се уверете, че всички основни мускулни групи са засегнати в една балансирана тренировка за цялото тяло.

И накрая, не забравяйте, че вашите цели, когато тренирате с деца, са прости: Бъдете в безопасност, забавлявайте се и помагайте на децата да се научат да обичат физическата активност.

Допълнителни ресурси

Американски съвет за упражнения – обучение за сила на младежите от Ейвъри Д. Файгенбаум Уейн Л. Уесткот

Двата основни играча в битката за отслабване са диетата и упражненията. Но може ли битката да бъде спечелена само с един от тези инструменти? Много хора избират по-лесния път, който според тях е диета. Но когато прецените колко лоши са статистическите данни за дългосрочна загуба на тегло чрез диети, трябва да помислите за комбинация от двете. Обикновено само около 5% от хората, които спазват диета, успяват да запазят теглото си, а колелото на теглото е много често. Обикновено една трета от загубеното тегло се възстановява в рамките на една година и почти всичко се възстановява в рамките на три до пет години.

Как работи загубата на тегло

Механизмът на загуба на тегло е прост. Той е включен в концепция, наречена енергиен баланс. Когато изгаряте повече калории, отколкото консумирате, вие отслабвате. Следователно, за да отслабнете, трябва да изгаряте повече калории и/или да консумирате по-малко калории. Комбинацията от двата метода е най-добрият начин да отслабнете и да подобрите здравето си.

Как го правят професионалистите

Членове на Националния регистър за контрол на теглото са хора, които са отслабнали и са го поддържали успешно за минимум една година. От тези хора 89% използват комбинация от диета и упражнения, въпреки че 10% са успели да използват само диета, а 1% използват само упражнения. Изследванията обаче показват, че комбинацията от упражнения и диета е по-ефективна от диетата самостоятелно. Освен това, докато диетата сама ви помага да отслабнете, упражненията подобряват физическата ви форма.

Приготвяме се да започнем

Комбинирането на диета и упражнения може да бъде трудно, когато се опитвате да намалите калориите. Важно е да се уверите, че ядете достатъчно, за да имате енергия, за да преминете през тренировката си, но не толкова, че да наклоните енергийния си баланс обратно към страната на наддаването на тегло.

Докато насоките предполагат отслабване от 1 до 2 паунда на седмица, трябва да си поставите цел, която е едновременно реалистична и управляема за вашия начин на живот и ниво на фитнес. Прекалено агресивните цели често водят до изчерпване и провал.

Диетата ви трябва да се състои от нискомаслени храни и умерено намаляване на общия брой калории. Без да се претоварвате със странни храни и етикети на храни, опитайте просто да намалите порциите си с около 10 до 15%. Опитайте се да бъдете последователни през седмицата, вместо да спазвате по-строга диета в определени дни от седмицата.

С упражнения и активност хората, които успешно поддържат загуба на тегло, тренират средно час или повече на ден. Обикновено са необходими по-продължителни упражнения, за да отслабнете и да предотвратите повторно натрупване на тегло. Това обаче може да е твърде много за вас, така че започнете с малко и постепенно увеличавайте продължителността на вашата дейност с 10% всяка седмица. Например, увеличете продължителността на разходките си от 20 минути през първата седмица на 22 минути следващата седмица.

Останете мотивирани

Промяната на вашата диета и навици за упражнения включва промени в начина на живот, но поддържането на тези промени в начина на живот може да бъде истинското предизвикателство. Много хора могат да отслабнат, но само малцина могат да поддържат тази загуба на тегло. Голяма част от това се дължи на факта, че промените в начина на живот, направени за отслабване, трябва да бъдат постоянни. Нормално е да възстановите няколко килограма след първоначалната си загуба на тегло. Ключът е да не се обезкуражавате и да останете мотивирани. Колкото по-малко тегло, което възвръщате, толкова по-лесно е да загубите отново intenskin капсули цена, за постоянно. Така че честото проследяване на теглото ви е необходимо, за да се хванете, когато започнете да напълнявате. Имайте предвид, че колкото по-дълго поддържате теглото си, толкова по-лесно става. За да бъде устойчива загуба на тегло, това трябва да бъде бавен процес от 1 до 2 паунда на загуба на тегло на седмица. Останете фокусирани и целенасочени и знайте, че успешното отслабване е възможно!

Допълнителни ресурси

Националният регистър за контрол на теглото

Преглед на PDF

Повечето от нас чуват думата фибри и автоматично се сещат за меки, тебеширени и неапетитни храни. За щастие, с напредъка в науката и технологиите за храните, това вече не е така. Нашето поколение е освободено от здравословни храни, които имат вкус на картон и имат визуалната привлекателност на храната за хамстери!

Какво е фибри?

Фибрите са низ от захарни молекули, които са свързани помежду си по такъв начин, че не могат да бъдат усвоени. Така че защо си правите труда да ядете нещо, което не можете да усвоите? Е, всъщност това е смисълът. Фибрите си проправят път през храносмилателния тракт и го почистват. И тъй като фибрите не могат да бъдат усвоени, те не съдържат калории. Някои бактерии във вашето дебело черво могат да разграждат фибрите на по-малки използваеми единици, които могат да имат други ползи за здравето.

Има два вида фибри. За оптимални ползи трябва да приемате достатъчно и от двете в диетата си. Разтворимите фибри се разтварят във вода и са свързани с понижаване на нивата на „лошия“ холестерол с липопротеини с ниска плътност (LDL). Неразтворимите фибри почистват червата и са свързани с намален риск от сърдечно-съдови заболявания.

Ползи

Диета с високо съдържание на фибри има много ползи за здравето. Освен че са важни за здравето на храносмилателната система, фибрите са най-известни за намаляване на холестерола и предотвратяване на заболявания, свързани с високия холестерол. Не е лоша сделка за хранителен елемент без калории. Има също индикации, че диетата с високо съдържание на фибри подобрява глюкозния толеранс. Фибрите също са полезни за отслабване. Голямата, обемиста молекулна структура увеличава усещането ви за ситост, без да добавяте никакви калории.

Crypto logo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus cursus rutrum est nec suscipit. Ut et ultrices nisi. Vivamus id nisl ligula. Nulla sed iaculis ipsum.

Contact

Company Name

Address