Дългосрочно сексуално удовлетворение: Каква е тайната?

Дългосрочно сексуално удовлетворение: Каква е тайната?

След като се появят Flutters на нова връзка, за мнозина лозунгът на ежедневието настъпва. Но как да поддържате искрата жива?

Сексът е ключов фактор в повечето романтични отношения. Всъщност, по -рано тази година, Medical News днес съобщи, че „последващото сияние“, което младоженците се чувстват до 2 дни след правенето на секс, е свързано с по -голямо брачно удовлетворение.

Но миналата седмица показа ново проучване, ново проучване показа ново проучване, ново проучване показа ново проучване че 34 процента от жените и 15 процента от мъжете, които са живели с партньора си поне 1 година, са загубили интерес към секса.

Има много фактори, които могат да повлияят на сексуалното желание. Разберете колко секс има най-голям ефект върху щастието, защо някои хора губят интерес и какви фактори допринасят за дългосрочното сексуално удовлетворение.

Колко секс е достатъчен?

В Документ от 2016 г., доктор Ейми Мюс. – Докторантура в катедрата по психология в Университета в Торонто Мисисауга в Канада – обяснява, че има много доказателства, че „[…] колкото повече сексуални хора съобщават, https://harmoniqhealth.com/ толкова по -щастливи са се чувствали.“

обаче обаче , Д -р Мюс също поставя под въпрос дали опитът да се прави секс възможно най -често “ще има желания ефект, особено в светлината на натоварения живот, който много хора водят.

е натискът да има да има Чест секс, който се предава на щастието?

dr. Muise съобщава за ясна връзка между честотата на секса и щастието. Това, което тя откри, е, че хората, които са правили секс веднъж седмично или по -често, са значително по -щастливи от тези, които са правили секс по -рядко.

, но участниците в проучването, които са правили секс на няколко пъти седмично, не са по -щастливи от тези, които, които Правил секс веднъж седмично.

Резултатите са вярни за хората, които са били в романтична връзка, включително жени, по-възрастни участници и тези в дългосрочни отношения, които са склонни да правят по-малко секс.

Интересното е, че правенето на секс имаше по -голям ефект върху щастието на участниците от доходите. Така че, ако сексът ни прави щастливи, защо толкова много хора губят интерес?

Кой губи интерес към секса?

Има много доказателства, че да бъдеш в дългосрочна връзка, бидейки битие Жена и нарастващата възраст са свързани с спад на сексуалната честота.

Миналата година MNT съобщи, че сексуалното желание на жените намалява в дългосрочните отношения. Въпреки това, през 7-годишния период на проучване, способността на участниците да достигнат до оргазъм-особено при тези, които са били в същата връзка през цялото време.

Така, за жените, да останеш с партньор означава означава, че означава По -добри оргазми, но по -малък интерес към секса, според изследването.

Миналата седмица съобщихме за ново проучване, публикувано в BMJ Open, което добавя към основата на доказателствата, показващи, че интересът на жените към секса намалява в отношенията.

проф. Синтия Греъм, от Центъра за изследвания на сексуалното здраве в Университета на Саутхемптън в Обединеното кралство, установи, че повече от 34 процента от жените, които са живели с партньора си поне 1 година, нямат интерес към секса, докато само 15 процента от мъжете направи.

най-големите изключения

проф. Греъм идентифицира редица фактори, които са свързани с спада на сексуалното желание, открит в нейното проучване.

За жените те са имали малки деца, като са били бременни през изминалата година, живеят с партньора си, като са били В по -дълга връзка, не споделяйки едно и също ниво на сексуален интерес и не споделяне на едни и същи сексуални предпочитания.

И за двата пола, здравословни състояния (включително депресия), не се чувстват близки с партньора си по време на секса, като са битие По -малко доволни от връзката си и правенето на секс по -рядко, отколкото се интересуваха от всички допринасяни за спад на сексуалния интерес.

Възрастта беше друг фактор. Мъжете изпитаха най -ниските нива на интерес към пола на възраст между 35 и 44 години, докато за жените това беше между 55 и 64.

Джулия Велтен, доктор на науките. – Докторски сътрудник в Центъра за изследване и лечение на психично здраве в университета Рур в Университета в Германия – съобщава, че когато мъжете смятат, че партньорът им очаква те винаги да инициират секс, това има отрицателен ефект върху тяхното сексуално удовлетворение.

Разминаването на сексуалното желание, което е разликата между действителната и желаната честота на секса, беше отрицателен фактор както за мъжете, така и за жените.

Сексуалната функция също играе роля за двойките в изследването на д -р Велтен. Мъжете бяха засегнати от липсата на сексуална функция на партньора си, като липса на възбуда, докато жените бяха по -засегнати от страданието на партньора относно собствения си сексуален проблем, като еректилна дисфункция.

Как мастурбацията се вписва в The Снимка?

По тази тема констатациите за изследвания не са съгласни. В проучване, включващо двойки, живеещи в Прага, Kateřina Klapilová, Ph.D. – От катедрата по генерална антропология в университета в Чарлз в Прага – установи, че за жените мастурбацията се отрази негативно на сексуалното им удовлетворение.

Но мастурбацията няма ефект върху мъжете в тези двойки.

Междувременно проф. Греъм установи, че мъжете, които наскоро бяха мастурбирали, са по -малко заинтересовани от секс, докато мастурбацията не е свързана с промяна в сексуалния нагон при жените.

проф. Греъм каза на MNT, че в предишните си изследвания тя „е намерила поразителни различия между половете във фактори, свързани с честотата на мастурбацията при мъжете и жените.“

Тя добави, че „когато мъжете са имали по -малко партньорски секс, те са склонни да са склонни Да мастурбирате по -често, докато обратното важи за жените. "

С 51,7 процента от мъжете и 17,8 процента от участниците от жените, които съобщават, че са мастурбирали през 7 дни преди проучването, това очевидно е фактор, който е важен в много отношения.

Но как мастурбацията допринася или отвлича вниманието от дългосрочното сексуално удовлетворение, остава да се види.

със значителни нива както на мъжете, така и на жените, които съобщават за спад в сексуалния интерес и удовлетвореност, има ли тайна за запазването на Spark Alive?

Тайната на сексуалното удовлетворение

dr. Проучването на Клапилова установява, че както за мъжете, така и за жените, пенис-вагиналният контакт и последователността на възможността да достигнат до вагиналния оргазъм са свързани със сексуално удовлетворение.

Тя посочва „специалната роля, че вагиналният оргазъм (като отделен От други задействания на оргазъм) в поддържането на по-висококачествени интимни отношения. ”

anik Debrot, Ph.D. – Наред с д -р Мюиз и други колеги от Университета в Торонто Мисисауга – наскоро проучиха връзката между обич и сексуална активност.

в нейния учебен документ, който беше публикуван тази година в списанието за личност и бюлетин на социалната психология , тя обяснява, че „когато се занимават със секс, хората не само търсят интимна връзка, но наистина изпитват повече привързаност, както когато правят секс, така и в следващите няколко часа.“

„По този начин, секс в романтичните отношения Предоставя смислен начин хората да изпитат силна връзка с партньора си “, добавя тя.

към нея, това показва, че сексът е важен в романтичните отношения поради емоционалните ползи, които изпитваме. Д-р Деброт предполага: „[Когато сексът може да бъде нарушен], привързаността може да помогне за поддържане на благосъстоянието, въпреки намалената честота на пола.“

Ефектът от времето

проучване на проф. Джулия Хайман, от катедрата по психологически & Мозъчните науки в университета в Индиана в Блумингтън, изучавали 1000 двойки в пет страни (Бразилия, Германия, Япония, Испания и Съединените щати).

Въпреки че дължината на отношенията на двойките варира от 1 до 51 години , половината са били заедно поне 25 години.

проф. Хайман установи, че „[W] Omen отчита значително повече сексуално удовлетворение от мъжете и мъжете повече удовлетворение от отношенията“. По -специално, „мъжете, които оцениха оргазма на партньора си, са по -склонни да съобщят за щастие на отношенията.“

Сексуалното удовлетворение на жените се увеличи от 40 процента в началото на връзката до 86 процента, след като бяха с партньора си за партньора си за партньора си за партньора си за партньора си за партньора си за партньора си за партньора си за партньора си за партньора си 40 години.

От тези проучвания, пенис-вагинален секс, обич и времето, прекарано във връзката, са ключови съставки за щастлив сексуален живот. Но има още един фактор, който може да бъде ключов: отворена комуникация.

Говорейки за секс

В проучването на д -р Велтен, отворената комуникация за сексуални желания и честоти имаше положителен ефект върху Качество на секса, за което участниците съобщават.

По същия начин участниците в проучването на проф. Греъм, които откриха лесно да говорят за секс с партньора си, бяха по -заинтересовани от секс.

Тя каза пред MNT че „[техните] констатации подчертават, че отворената комуникация с партньор за секса е едно от най -важните неща, които можете да направите, за да се опитате да поддържате сексуален интерес към отношенията.“

Сексуалните желания и предпочитания са, от природа, присъщо лична и индивидуална. Изследванията в тази област са сложни и докато проучванията могат да показват асоциации и тенденции, те няма да могат да се разкъсат от причините за сексуалното удовлетворение на индивида.

„Не мисля, че има такива“ тайна „на дългосрочно сексуално удовлетворение! Човешката сексуалност е твърде разнообразна и „течна“, за да е така – но […] отворената комуникация за секса с партньор трябва да премине към предотвратяване на сексуалните проблеми. “

проф. Синтия Греъм

Говоренето за секс може да е добра отправна точка. Намирането на начин да се впише сексът в натиска на ежедневието може да бъде предизвикателство, но привързаността и времето заедно може да помогнат.

  • здравето на мъжете
  • Психология/психиатрия
  • Сексуално здраве/ППБ
  • Здравословното/гинекология на жените

Contents

Crypto logo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus cursus rutrum est nec suscipit. Ut et ultrices nisi. Vivamus id nisl ligula. Nulla sed iaculis ipsum.

Contact

Company Name

Address